Με αιχμές κατά Παπακωνσταντίνου, Μπίκα, Διώτη η κατάθεση του Ε. Βενιζέλου

16:50 4/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αιχμές κατά των των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπίκα και Ιω. Διώτη, άφησε σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με αφορμή τα e-mail που κατέθεσε ο Ιώαννης Διώτης.

«Κάποιοι, πίσω από την πλάτη μου, με είχαν αγνοήσει κι έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε κι άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ κι ότι ο κ. Διώτης προχωρούσε την

έρευνα του θέματος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, φέρεται να επέμεινε ότι πήρε στα χέρια του το αντίγραφο από τον κ. Διώτη στις αρχές Αυγούστου του 2011 και όχι στις 8 Ιουλίου, όπως υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «αλλάζει συνεχώς την κατάθεσή του».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διατύπωσε αιχμές για την πολεμική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες όπως ο κ. Μπόμπολας», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι «αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στην Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες γιατί και στην λίστα εκείνη ήταν εκδότες όπως η κυρία Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας».

Ακόμα ένα επεισόδιο σημειώθηκε όταν η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε πιεστικές ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο για τους πόσους υπολογιστές διαθέτει όταν αυτός της απάντησε στην πρώτη ερώτηση «άπειρους».

Ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας, είπε ότι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη συνεχώς της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανιστήριο και την αποκάλεσε «θηλυκό Ιαβέρη». Δεν έλειψαν και βαριές εκφράσεις. «Είστε χυδαία πολιτικά και κοινοβουλευτικά» φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκείνη φέρεται να του είπε: «Είστε υποκείμενο ταυτόσημο του Κασιδιάρη».

Η Ζωή Κωνσταντοπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μεθόδευση ώστε να αποτραπεί η υποβολή ερωτήσεων από την ίδια προς τον κύριο Βενιζέλο κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι απέφευγε επιμόνως και συστηματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις της.

Επιπλέον η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο κύριος Βενιζέλος καταφερόταν εναντίον χρησιμοποιώντας ύβρεις και απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Ο κύριος Βενιζέλος μετά το πέρας του πρώτου μέρους της διαδικασίας μιλώντας με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την κυρία Κωνσταντόπουλου «πρόβλημα» και τη διαδικασία «αρκετά διασκεδαστική».

Σε εξέλιξη η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, που είχε διακοπεί.

Σχετικές ειδήσεις:

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της προανακριτικής για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Keywords
Τυχαία Θέματα