Με 30.000 τίτλους από 150 εκδότες εγκαινιάστηκε το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία

17:47 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε στη Νέα Παραλία το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία μελών της κυβέρνησης, πρώην υπουργών, βουλευτών, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκδοτών και πλήθους επισκεπτών.
«Είναι ένας θεσμός που είναι στο DNA της πόλης», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. «Κανείς δεν έχει λείψει ασχέτως της θέσης και του ρόλου του», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το μήνυμα πρέπει να είναι η στήριξη

της νέας βιβλιοπαραγωγής.
«Ό,τι καλύτερο είναι για τη Θεσσαλονίκη πάντοτε η έκθεση του βιβλίου, ο ελληνικός πολιτισμός είναι που δημιούργησε το βιβλίο, είναι πολιτισμός όλων των βιβλίων», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.
«Φέτος έχουμε πάνω από 30.000 τίτλους, από 150 εκδότες, σε 100 περίπτερα και για πρώτη φορά συμμετέχουν με εκδηλώσεις, δρώμενα και συναυλίες και όλοι οι δήμοι της πόλης», δήλωσε ο διοργανωτής του Φεστιβάλ, εκ μέρους του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Λειτουργεί σαν την αρχαία αγορά της Θεσσαλονίκης: εδώ συναντά κανείς φίλους παλιούς, ανθρώπους του πνεύματος, συγγραφείς που υπογράφουν τα βιβλία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα