«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»: Εμπαιγμός προς όφελος ιδιωτών βυτιοφορέων

14:41 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δώστε λύση τώρα-Σταματήστε τον εμπαιγμό» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που εξέδωσε ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ζακύνθου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή, αναφορικά με τη δραστηριοποίηση των ιδιωτών βυτιοφορέων.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο κείμενο:
«Μετά από εξώδικο των ιδιωτών βυτιοφορέων, η ΔΕΥΑΖ από το Μάρτιο του 2017 έχει συμμορφωθεί στην απαίτηση των ιδιωτών να σταματήσει τη λειτουργία των λυματοφόρων της. Δεν συμμορφώνεται όμως με τις ανάγκες της Ζακυνθινής Κοινωνίας.
Η

μεγάλη έλλειψη αποχετευτικού δικτύου σε πολλές περιοχές, η λειτουργία αρκετών στεγανών βόθρων, σε συνδυασμό με την αυξημένη τουριστική κίνηση έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανάγκες για μεταφορά λυμάτων σε όλη την έκταση του νησιού.Αυτές τις ανάγκες τις καλύπτουν μονοπωλιακά οι ιδιώτες με τεράστιο δαπάνη για τους Ζακυνθινούς.
Ιδιαίτερα οι κατηγορίες των συμπολιτών μας που είχαν μειωμένο τιμολόγιο εκκένωσης και μεταφοράς λυμάτων επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι άποροι, άνεργοι κλπ) βρίσκονται σε απόγνωση επειδή αδυνατούν να πληρώσουν την τεράστια δαπάνη που απαιτούν οι ιδιώτες.
Τα αντισταθμιστικά μέτρα που ο Δήμος μας είχε εφαρμόσει για την περιοχή των Αμπελοκήπων έχουν σταματήσει να εφαρμόζονται και δημιουργείται τεράστιο ηθικό και κοινωνικό πρόβλημα που γιγαντώνεται, όταν δίπλα από τον βιολογικό απαιτούν οι ιδιώτες 100 ευρώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του Ρόιδου.
Από τον Μάιο η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να εκδώσει άδεια δημόσιας χρήσης στα λυματοφόρα οχήματα μας, που είναι παροπλισμένα και ακινητοποιημένα διευκολύνοντας την ανεξέλεγκτη δράση των ιδιωτών.
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ότι δεν υπάρχει συναλλαγή ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα