Μαύρη ημέρα για την Γαλλία και την Ευρώπη

06:42 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί της επίθεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν λόγω της εθνικής εορτής της Γαλλίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της Νίκαιας, την οποία επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i tele.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 120, ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες

και πολλά παιδιά, οι 18 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο στη Νίκαια, δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες.

Ο 31χρονος δράστης που σκοτώθηκε από τις αρχές, ήταν Γάλλος τυνησιακής καταγωγής. Οι αρχές αναζητούν πιθανούς συνεργούς. Μέσα στο φορτηγό βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με μια πηγή από κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει τη «βάρβαρη και άνανδρη» επίθεση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων.

Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εκφράζουν «τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους» στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση.

Καταδίκη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα