Μαραθώνιος συναντήσεων Α. Σαμαρά με Υπουργούς για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

18:48 21/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνεχίστηκε και την Πέμπτη, ο μαραθώνιος συναντήσεων του πρωθυπουργού με την ηγεσία των υπουργείων, με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ενόψει και της επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα. Οι δράσεις που προωθούνται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό ο Υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι η λέξη «μαϊμού σύνταξη» θα είναι πλέον άγνωστη, καθώς έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο

όσον αφορά τις πλασματικές συντάξεις που δίνονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες το κράτος αναμένεται να εξοικονομήσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις στοχευμένες δράσεις και την αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων, αλλά και για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Με δεδομένο ότι το αρμόδιο Ταμείο δεν έχει πια πόρους, θα αναζητηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό, πόροι, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλο κονδύλιο.

Από το πρωί, ο πρωθυπουργός, είχε συνεργασίες με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τους υφυπουργούς, Κώστα Τζαβάρα, Γιάννη Ιωαννίδη και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Σε ότι αφορά στον ευαίσθητο τομέα της ναυτιλίας, στη συνάντηση του κυρίου Σαμαρά, με τον αρμόδιο υπουργό, συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η νησιωτική πολιτική, αλλά και θέματα που αφορούν στους ναυτικούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Μουσουρούλη, έλαβε σαφείς οδηγίες, ώστε να προωθήσει την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα του, τις αποκρατικοποιήσεις και τις αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον.

Ο Πρωθυπουργός είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνο Μενουδάκο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, με βασικό θέμα τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε αποφάσεις που εκδίδει το ΣτΕ και μπορεί να προκαλούν προβλήματα σε επενδυτικά σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης των αποφάσεων, χωρίς όμως να υπάρξει καμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, οι επενδυτές που σκοπεύουν να ξοδέψουν χρήματα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη χώρα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν σε εύλογο χρονικό διάστημα το κατά πόσο θα μπορεί να υλοποιείται η επένδυσή τους.

Οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά θα συνεχιστούν και την Παρασκευή. Στις 10:00 θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Δοικητικής Μεταρρύθμισης στις 12:00 με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και στις 18:00 με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχετικές ειδήσεις:

Συνέχεια επαφών Σαμαρά με υπουργούς - Συνάντηση με Μουσουρούλη για Ναυτιλία

Keywords
Τυχαία Θέματα