Μαγνησία: Το 96,86% άγγιξε το ποσοστό συμμετοχής στις πανελλαδικές

11:38 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόσπασμα ομιλίας του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα που αφορά στον άνθρωπο, στην επιστήμη και στους επιστήμονες είναι το θέμα στην Έκθεση και Νεοελληνική Γλώσσα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΓΕΛ σήμερα. Στη Μαγνησία όλα κύλησαν ομαλά ενώ η συμμετοχή των υποψηφίων στη σημερινή πρώτη μέρα των εξετάσεων έφθασε το 96,86%.

Αριστερά η Παρασκευή Λοντρίδου,
στη μέση ο Ανδρέας Συκιώτης και δεξιά η Αρετή Τζανετοπούλου

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους των ΓΕΛ ευχήθηκε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Αρετή Τζανετοπούλου. Επισήμανε ότι μαζί με τη συνάδελφό της Παρασκευή Λοντρίδου, επισκέφθηκαν πολλά σχολεία και χαρακτήρισε το θέμα της έκθεσης “καίριο και σημαντικό”, Εκτίμησε δε ότι τα παιδιά θα προβληματιστούν και θα γράψουν καλά”. Ανέφερε ότι μόνο ένα ερώτημα τέθηκε που μεταφέρθηκε και απαντήθηκε από το υπουργείο.

Η κ. Λοντρίδου επισήμανε ότι συνολικά στις σημερινές εξετάσεις συμμετείχαν 1390 υποψήφιοι από τους 1435 που είχαν δηλώσει συμμετοχή με τους απόντες να ανέρχονται σε 45.

Το θέμα είχε διδαχθεί στα παιδιά επισήμανε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ανδρέας Συκιώτης τονίζοντας ότι οι εξετάσεις ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. “Το θέμα είναι από τα διδαγμένα και αυτό διαπιστώσαμε ότι χαροποίησε τα παιδιά. Έχει δύο ερωτήματα. Το ένα αναφέρεται στη συμβολή της επιστήμης στην επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων και το δεύτερο τις αρετές που θα πρέπει να διαθέτει ένας επιστήμονας προκειμένου να έχει ουσιαστική συμβολή στην επίλυσή τους”.
Τα πρώτα παιδιά αποχώρησαν γύρω στις 10 π.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα