Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κύπρο

19:49 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται εντατικά για τέταρτη ημέρα η υπεράνθρωπη προσπάθεια κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας, όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις σε πύρινα μέτωπα που παραμένουν ενεργά. Μέσα σε κλίμα βαρύτατου πένθους κηδεύτηκε το απόγευμα ο δασοπυροσβέστης Μάριος Αριστοτέλους 44 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του στη μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας. Η κηδεία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στη Δένεια δημοσία δαπάνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Φτάνουν

στην Κύπρο γιατροί από το εξωτερικό για τους τραυματίες από την πυρκαγιά. Με οδηγίες του Υπουργού Υγείας, μετακαλούνται από το Ισραήλ ειδικός εντατικολόγος, νευρολόγος και νευροχειρουργός, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν απόψε με ναυλωμένη πτήση προκειμένου να βοηθήσουν στην αξιολόγηση και τη θεραπεία του 57χρονου τραυματία ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, κατόπιν τραυματισμού τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών. Η κατάστασή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας είναι σταθερή και είναι αιμοδυναμικά σταθερός, ενώ έχουν διενεργηθεί όλες οι απαραίτητες ακτινολογικές εξετάσεις και εργαστηριακοί έλεγχοι.

Άλλοι δυο τραυματίες νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ο ένας εκ των δύο, ηλικίας 50 ετών, νοσηλεύεται αφού έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση μικροχειρουργικής στο δεξί του χέρι την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο δεύτερος τραυματίας, ηλικίας 57 χρόνων, αναμένεται να χειρουργηθεί από εξειδικευμένο ορθοπεδικό ο οποίος έχει μετακληθεί από την Ελλάδα. Τρεις ελαφρά τραυματίες είχαν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Κυπερούντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα