Μ. Σαλμάς-Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Τέλος στην ατιμωρησία στο χώρο του φαρμάκου»

11:02 8/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Φρένο στο «πάρτι» με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, τις εικονικές συνταγογραφήσεις και τις τεχνητές ελλείψεις στην αγορά βάζει το Υπουργείο Υγείας με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε στο Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, με το νέο σύστημα θα εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που επιβάρυνε τα ασφαλιστικά ταμεία από τις παράνομες εξαγωγές.Είμαστε αποφασισμένοι -τόνισε- να βάλουμε τέλος στην
ατιμωρησία σε περιπτώσεις παραβατικότητας στο χώρο του φαρμάκου.Φαινόμενα διπλής χρέωσης και ταινίες γνησιότητας ελεύθερες, θα αποτελούν θλιβερό παρελθόν, θα υπάρχει ηλεκτρονικό «μάτι» στα φάρμακα, το οποίο θα παρακολουθεί κάθε σκεύασμα, από τη βιομηχανία μέχρι τον καταναλωτή, σημείωσε ο κ. Σαλμάς.
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυστηρές ποινές για όλους τους παραβάτες και πρόστιμα έως ένα εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να αποτελεί νόμο του κράτους.

Σχετική είδηση:
Στα «ίχνη» κάθε φαρμάκου από τις 13 Μαΐου ο ΕΟΦ
Keywords
Τυχαία Θέματα