Λιγότερα κενά μετά τις προσλήψεις στα νοσοκομεία

10:32 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλυψη κατά 85,71% σε ιατρικό και κατά 63,11% σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα έχει, σύμφωνα με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών, που είναι σε εξέλιξη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΥΠΕ Κρήτης, η πρόσληψη 13 γιατρών βρίσκεται στη διαδικασία των κρίσεων, ενώ αναμένεται και η ολοκλήρωση των προσλήψεων για την κάλυψη 38 θέσεων νοσηλευτικού

και λοιπού προσωπικού.
Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στη δημοσιοποίηση, μία ημέρα νωρίτερα, στοιχείων για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργο Μανουσάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά δύο στις πέντε οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία του νησιού είναι κενές, ενώ το ποσοστό κάλυψης στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου φτάνει το 52,6%. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τον περασμένο Μάιο και προέρχονται από την επίσημη εφαρμογή καταχώρησης λειτουργικών και οικονομικών στοιχείων του Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΕ, τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται από τα νοσοκομεία και παρουσιάζουν προβλήματα τόσο στην καταχώρηση όσο και στην επεξεργασία τους. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΥΠΕ Κρήτης τηρεί δικό της αρχείο δεδομένων, το οποίο ενημερώνεται καθημερινά και από το οποίο προέρχονται τα επικαιροποιημένα στοιχεία για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα