Λ. Γιαννάτος: Να έχουν το θάρρος να τα βάλουν με τον Πολάκη

14:59 31/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρέμβαση με αφορμή τις αποφάσεις της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζόμενων και της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και τη σχετική συνέντευξη εκπροσώπου των γιατρών, έκανε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, το μέλος του δ.σ. του τοπικού νοσοκομείου Λευτέρης Γιαννάτος.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννάτος, επικαλούμενος επίσημα έγγραφα από τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της διοίκησης του νοσοκομείου του νησιού, παρουσία του αναπλ. υπουργού υγείας κ.Πολάκη και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Νικολόπουλου,

δική τους ήταν η εντολή για την επαναλειτουργία των χειρουργείων και η διοίκηση ως όφειλε έδωσε μετά το εντέλλεστε στους γιατρούς , προκειμένου να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες, γεγονός, που σημαίνει, πως όσοι αντιδρούν και διαφωνούν, θα πρέπει με συνδικαλιστικό θάρρος, να ζητήσουν την αντικατάσταση ή παραίτηση των δύο προαναφερόμενων ατόμων, ως ιεραρχικά ανώτερων και όχι αυτών που εκ της υπηρεσιακής τους θέσης είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν αυτές τις εντολές.

Μάλιστα, τόνισε πως τα μέλη του δ.σ. του νοσοκομείου, ναι μεν έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, ωστόσο, δεν λειτουργούν σαν «άβουλα πρόβατα», οπότε, σε περίπτωση που διαφωνούν με τις εντολές των ανωτέρων τους, είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν, όμως, στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα μέλη της διοίκησης συμφωνούν με όλες τις ενέργειες του αρμόδιου υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ και επομένως δεν τίθεται κανένα θέμα, ως προς αυτό.

Για, δε, το τεχνικό μέρος της επαναλειτουργίας των χειρουργείων, ο κ.Γιαννάτος, διευκρίνισε ότι η διοίκηση δεν έχει ανάλογες γνώσεις, ούτε μπορεί να πάρει κάποια θέση ή να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και εκ των πραγμάτων και σε αυτή την περίπτωση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις εντολές άνωθεν και μάλιστα, των κυρίων Πολάκη και Νικολόπουλου, που τυγχάνει να είναι και γιατροί, με σχετικές επί του θέματος ειδικότητες.

Επειδή, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, κατόπιν της γενικής τους συνέλευσης , κάνουν λόγο για «πειράματα» του δ.σ. του νοσοκομείου για την επαναλειτουργία των χειρουργείων, ο κ.Γιαννάτος, ανέφερε πως έχουν προηγηθεί έλεγχοι από αρμόδιες επιτροπές, υπό την εποπτεία του υπουργείου υγείας και άρα, αυτοί που «πειραματίζονται», σύμφωνα με το σκεπτικό των συνδικαλιστών, είναι οι κύριοι Πολάκης και Νικολόπουλος, όμως, αν αυτό υπονοούν και το πιστεύουν πραγματικά, πρέπει να βγουν να το πουν καθαρά.

Επίσης, κατέστησε σαφές, πως όταν η διοίκηση έχει στη διάθεσή της, κάποιες πιστοποιήσεις για το νοσοκομείο, όπως, για παράδειγμα από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει και αυτό που κάνει είναι να βεβαιώνει ότι όντως υπάρχουν αυτές οι βεβαιώσεις, δεδομένου, ότι τα μέλη του δ.σ., έχουν πρώτα και κύρια, διοικητικές αρμοδιότητες και για αυτές λογοδοτούν και αναλαμβάνουν πλήρως τις ευθύνες τους και στο θέμα της επαναλειτουργίας των χειρουργείων.

Πρόσθεσε, πως εφόσον οι συνδικαλιστές γιατροί και εργαζόμενοι, ζητούν την αντικατάσταση ή και την παραίτηση της διοίκησης, αυτό, που πρέπει να κάνουν, είναι προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, κατά των διοικητικών πράξεων των μελών του δ.σ. του νοσοκομείου, οι οποίες προκύπτουν από τις εντολές ανωτέρων, αλλά, δεν προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση, κάτι που λέει πολλά και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τέλος, ο κ.Γιαννάτος, με αφορμή το αίτημα της γενικής συνέλευσης γιατρών και συλλόγου εργαζόμενων, για ανάκληση της απόφασης μετακίνησης στο νοσοκομείο Ζακύνθου, από άλλο νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ, δύο χειρούργων και ενός αναισθησιολόγου, με σκοπό την επαναλειτουργία των χειρουργείων, ανέφερε πως πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ.Πολάκη, ενώ δεν εμπλέκεται καθόλου στο θέμα αυτό, η διοίκηση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία, το μόνο που έκανε, ήταν να προβεί στην σχετική ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα