Λέσβος: Στην «Αγκαλιά» το βραβείο Αlexander Langer International Award

13:23 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To βραβείο Αlexander Langer International Award για το 2017 απονέμεται στην ΜΚΟ «Αγκαλιά». Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο από το 1997 έχει δοθεί σε πολύ σημαντικούς ακτιβιστές και συλλογικότητες ανά τον κόσμο «από τις οποίες έχουμε εμπνευστεί και έτσι η χαρά και η τιμή είναι διπλή» τονίζουν σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο της τα μέλη της «Αγκαλιάς» Γιώργος Τυρίκος-Εργάς και Κατερίνα Σελάχα.

Το βραβείο η «Αγκαλιά» μοιράζεται με την ιταλική ομάδα ASGI, Association for Juridical Studies on Migration.

Το σκεπτικό πίσω από τη βράβευση καθώς και η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Alexander Langer αναμένεται αρχές Ιουνίου.

Σε ανάρτηση της στο διαδικτύο, η κ. Σελάχα τονίζει ότι η συγκεκριμένη βράβευση «είναι μια ευκαιρία να ακουστεί ξανά η φωνή μας που στην ουσία μεταφέρει ένα απλό μήνυμα : αλληλεγγύη δίχως αστερίσκους. Το βραβείο αυτό είναι μια καλή αρχή να ξεκινήσουμε τη νέα μας δράση που θα έχει στόχο τα «εφόδια για το δρόμο». Θα αναφέρεται στη δύσκολη υπόθεση του να μεγαλώνεις ένα παιδί σε οριακές καταστάσεις και όπως και το 200+200 που τρέξαμε πέρυσι θα αφορά τόσο ντόπιους όσο και πρόσφυγες.»

Τα εφόδια θα είναι για τον δύσκολο περιπετειώδη και πανέμορφο δρόμο του μεγαλώματος όλων των παιδιών, γιατί όλα τα παιδιά είναι παιδιά όπου κι αν βρίσκονται κι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες.Και οι γονείς πολλές φορές χρειάζονται να λάβουν στήριξη για να μπορούν να τους την προσφέρουν.

«Με τη βοήθεια αναγνωρισμένων ειδικών στον τομέα της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, της διατροφής και της αφήγησης θα προσπαθήσουμε να αγγίξουμε έναν τομέα που μας «πονάει» πολύ και ο οποίος μέσα από την εμπειρία μας μάθαμε πως ελάχιστα θεραπεύεται : το πως να μην μεγαλώνουν παιδιά μέσα στο περιθώριο – το πως να μην δίνουμε τροφή σε αυτό το συναισθηματικό και γνωσιακό περιθώριο μέσα από το οποίο ξεπηδάει το τέρας του εξτρεμισμού και του ρατσισμού, το πώς να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη και σεβασμό. Χρειαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε μια μικρή «σχολή γονέων». Τα «εφόδια για το δρόμο» θα είναι προσβάσιμα τόσο μέσα από επί τόπου σεμινάρια όσο και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα σε πολλές γλώσσες -ελεύθερο υλικό για όσους το έχουν ανάγκη. Και επειδή τα «εφόδια για το δρόμο» έχουν και υλική υπόσταση δεν μπορούμε να σταματήσουμε να βοηθάμε με τρόφιμα και εφόδια και σε άλλες βιοτικές ανάγκες» αναφέρουν για το νέο εγχείρημα που έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει η «Αγκαλιά».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα