Λέσβος: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το ΦΠΑ

13:18 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μπει μπροστάρης ο Δήμος στις όποιες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις για την παραμονή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου στην χθεσινή του συνεδρίαση καθώς και να ζητήσει από τα κόμματα της βουλής να πάρουν συγκεκριμένη θέση . Το σώμα σε ομόφωνο ψήφισμά του:

«εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ καθώς δεν αποτελεί

προνόμιο αλλά αντιστάθμισμα των πολλών και μεγάλων δυσκολιών τις οποίες καθημερινά αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία και με δεδομένο ότι η Λέσβος σήκωσε και συνεχίζει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα αποτελέσει κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης νησιωτικότητας, ένα βαρύ πλήγμα στην ήδη δοκιμαζόμενη τοπική μας οικονομία και υποβάθμιση της καθημερινής μας διαβίωσης.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν εκφράζουμε την ρητή και καθολική αντίθεσή μας στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που αν τελικά ισχύσει θα επιφέρει περαιτέρω δραματική επιδείνωση του ήδη βεβαρημένου οικονομικού κλίματος, ενίσχυση της ύφεσης , υπονόμευση της όποιας αναπτυξιακής προοπτικής, θα πλήξει καίρια την ανταγωνιστικότητα και εν τέλει θα αποτελέσει ένα συντριπτικό χτύπημα, τη χαριστική βολή για τα νησιά μας».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα