Λέσβος: Με δύο συναυλίες σήμερα η 5η θερινή ακαδημία κιθάρας

10:09 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 5η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων ξεκινάει σήμερα με δύο εκδηλώσεις η μία στην Αγία Παρασκευή και η δεύτερη στο Μόλυβο.

Στην Αγία Παρασκευή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας θα δοθεί συναυλία του κιθαριστικού συνόλου Αcordes από την Κύπρο στις 20:00 το βράδυ.

ΤΟ κιθαριστικό σύνολο Acordes αποτελείται από πτυχιούχους μουσικούς και φοιτητές με ειδίκευση στην Κιθάρα. Κίνητρο για τη δημιουργία του σχήματος υπήρξε όχι μόνο η αγάπη για τη μουσική αλλά και η θέλησή τους να παρουσιάσουν με τρόπο ξεχωριστό την

κιθάρα ως μουσικό άκουσμα. Επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα διαφόρων ειδών μουσικής, παρουσιάζουν μουσικά έργα γραμμένα ειδικά για σύνολο κιθάρων, αλλά και διασκευές για κιθαριστικό σύνολο γνωστών δημοφιλών μουσικών έργων. Από την πρώτη τους κιόλας εμφάνιση έχουν κάνει αίσθηση στο κοινό και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις στην Κύπρο αλλά και σε Φεστιβάλ Κιθάρας στο εξωτερικό. Εμπνευστής και καθοδηγητής του συνόλου Κιθάρων Acordes η κιθαρίστρια Ζωή Παϊσάνου.
Τα μέλη του συνόλου Acordes είναι: Ζωή Παϊσάνου, Βύρωνας Αθηνοδώρου, Μαρίνα Αθηνοδώρου, Χρίστος Ψαθάς, Κώστας Αποκίδης, Χαρά Σωκράτους, Ραφαέλλα Μιχαηλίδου, Πραξιτέλης Νικολάου, Αριάδνη Παπαντωνίου, Νικόλας Ψύλλου
Στο συνεδριακό Κέντρο Μολύβου θα δοθεί Ρεσιτάλ κιθάρας του διασημότερου Βολιβιανού μουσικού κιθαρίστα Pirai Vaca σήμερα στις 21:00 σήμερα το βράδυ.

Μουσικοί ήχοι από την Αργεντινή, την Κούβα, την Βολιβία, και την Ισπανία εντάσσονται στο πρόγραμμα της Συναυλίας του προσφέροντας στο κοινό μια βραδιά μοναδικών μουσικών περιπλανήσεων.

Ο Piraí Vaca είναι ένας από τους διασημότερους Βολιβιανούς μουσικούς τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Θεωρείται από το διεθνή τύπο ως ένας από τους πιο αγαπητούς Λατινοαμερικάνους κιθαρίστες. Η Washington Post έχει κάνει το εξής σχόλιο: ‘….η μουσικότητα και ο έλεγχός του εντυπωσίασαν το κοινό’. Η γερμανική εφημερίδα Rhein Zeitung έγραψε: ‘ ….και χωρίς φόβο και υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι στο Mosel Music Festival ήταν ο Piraí Vaca, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του κόσμου’.

Είναι ένας από τους λίγους Λατινοαμερικάνους που βραβεύθηκαν από το Κέντρο Τεχνών John F. Kennedy, σε αναγνώριση της διεθνούς καριέρας του. Στη Βολιβία έχει βραβευθεί με το Εθνικό Βραβείο Μουσικής, από το Σύνδεσμο Συγγραφεών, Εικαστικών και Μουσικών.

Ο Piraí Vaca έχει ανακηρυχθεί ως ο σημαντικότερος Βολιβιανός καλλιτέχνης που ζει στο εξωτερικό, από τα Ηνωμένα Έθνη για Νέους, καθώς και Παγκοσμίου διαμετρήματος Βολιβιανός από το Σύνδεσμο Τύπου Λατινικής Αμερικής και Βολιβίας. Έχει επίσης λάβει διακρίσεις και από άλλους οργανισμούς και δήμους της Βολιβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα