Επιχωματώσεις σε φωτιά στην παλιά χωματερή Μυτιλήνης

14:05 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχωματώσεις ξεκίνησε σήμερα ο δήμος Λέσβου στην παλιά χωματερή Μυτιλήνης όπου από φωτιά που προκλήθηκε, σιγοκαίει εδώ και μια εβδομάδα ποσότητα σκουπιδιών μεταφέροντας ένα σύννεφο επικίνδυνου και τοξικού μαύρου καπνού πάνω από την περιοχή.

Το θέμα ανέδειξαν οι οικολόγοι πράσινοι μετά από επίσκεψη στην περιοχή. Οι φωτιές αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες καθώς απελευθερώνονται στο περιβάλλον τοξικές ουσίες που απειλούν τη δημόσια υγεία, ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και το υπέδαφος της περιοχής,

ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στην τροφική αλυσίδα.

Οι εργασίες επιχωμάτωσης θα συνεχιστούν μέχρι να σβήσει η φωτιά τελείως δήλωσε στο σταθμό μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζανός .

Από τους Οικολόγους Πράσινους ο Μιχάλης Μπάκας δήλωσε «Μετά από αγώνα και προσπάθειες πολλών χρόνων οι παράνομες χωματερές σε όλο το νησί έχουν κλείσει και ευτυχώς έχουν χαθεί οι εικόνες ντροπής που βλέπαμε στο παρελθόν. Είναι αμαρτία αυτή η προσπάθεια να υποδαυλίζεται από αστοχίες σαν αυτή που είδαμε δίπλα στην παλιά χωματερή της Μυτιλήνης. Άμεσα πρέπει να παρέμβει ο Δήμος για να σβήσει η φωτιά και να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της περιοχής.»

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα