Λέσβος: Αυλαία για την 6η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ΑΡΙΩΝ

10:37 9/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μια μαγική βραδιά, κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, έκλεισαν οι εκδηλώσεις της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Μολύβου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει όλους τους συμμετέχοντες της Ακαδημίας, με τη συνοδεία της χορωδίας γυναικών του Μολύβου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαγγέλη Μπουντούνη.

Δάσκαλοι του Βαγγέλη Μπουντούνη υπήρξαν οι Jose

Tomas στην Ισπανία, Alexander Lagoya στον Καναδά και Alirio Diaz στην Ιταλία. Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Andres Segovia και να μαθητεύσει κοντά του στη Γρανάδα και τη Μαδρίτη. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Μάνο Χατζιδάκι, στο πρόσωπο του οποίου συνάντησε τον πιο σημαντικό μουσικό του δάσκαλο.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία, Τσεχία, Τουρκία, Κύπρο), σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και στον Καναδά και τις Η.Π.Α.

Από τη σχολή του έχουν αποφοιτήσει αρκετοί σημαντικοί κιθαριστές, μερικοί από τους οποίους κάνουν διεθνή καριέρα. Από το 1997 είναι υπεύθυνος Κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο και στα Δημοτικά Ωδεία Πατρών και Αμαρουσίου. Συνδυασμό των καλλιτεχνικών και διδακτικών του δραστηριοτήτων αποτελούν τα Φεστιβάλ Κιθάρας Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Πατρών, Ηρακλείου κ.λπ. των οποίων υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός, αλλά και ο βασικός καθηγητής στα σεμινάρια που λειτούργησαν στα πλαίσια τους.

​Στο τέλος της βραδιάς οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους με το κοινό και τους συμμετέχοντες για την 7η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ΑΡΙΩΝ το καλοκαίρι του 2018, στον μαγευτικό Μόλυβο!​

Keywords
Τυχαία Θέματα