Λασίθι: Αντιδράσεις για την εξαίρεση από τον ΒΟΑΚ

16:52 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει στη κατασκευή του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) πλην ουσιαστικά του τμήματος του Νομού Λασιθίου, θα αποτελέσει κατάφωρη αδικία εις βάρος του Νομού και θα τον καταδικάσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και μαρασμό» τονίζουν σε σημερινή κοινή διαμαρτυρία τους η αντιπεριφερειαρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου απο το Νομό.

Επίσης, τονίζουν ότι «Αντί να δοθεί προτεραιότητα

ή έστω ισότιμη μεταχείριση στο τμήμα του ΒΟΑΚ που πάσχει περισσότερο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κρίμα». Επισημαίνουν ότι «ο Νομός που πρωτοπόρησε στον τουρισμό, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο και σε τόσα άλλα και εξακολουθεί να πρωτοπορεί ποιοτικά και μπορεί να συμβάλλει και στη δύσκολη αυτή συγκυρία αποφασιστικά στην ανάπτυξη δε στηρίχτηκε όπως έπρεπε από την πολιτεία, πέρασε στην υστέρηση και δε στηρίζεται ούτε τώρα».

Σύμφωνα με τους ιδίους, «η κατασκευή του ΒΟΑΚ ως αυτοκινητόδρομου είναι επιβεβλημένη και το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών είναι επαινετό, ο σχεδιασμός όμως του Υπουργείου, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες, αποτελεί βαρύ αδικαιολόγητο και ασυγχώρητο λάθος και το υπουργείο οφείλει να το διορθώσει πριν είναι αργά». Την διαμαρτυρία υπογράφουν η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μανώλης Κλώντζας, η γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Μαρία Βάρδα και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, Νίκος Δασκαλάκης, Γιώργος Δελημπαλταδάκης και Γιώργος Ζερβάκης. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα