Λαρισαίοι, σεσημασμένοι και με εμπλοκή σε ληστείες

13:10 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έδρα τους τη Λάρισα, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λάρισας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Θεσσαλία, αλλά και τη Λαμία και τα Γρεβενά.

Από τη συν/ξη Τύπου στη Γεν. Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλίας

«Διακινούσαν ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη. Φτάσαμε στην εξάρθρωση και τις συλλήψεις

μετά από πολύμηνες έρευνες» επισήμανε ο Γεν. Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλίας Δημήτρης Κοτσιάφτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 23 μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων που συνεργάζονταν μεταξύ τους. Οι δύο από τους συλληφθήντες είναι κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας και Δομοκού.

«Εκτιμούμε οτι διακίνησαν τουλάχιστον 3,5 κιλά κοκαΐνη, 3,5 κιλά ηρωίνη και 52 κιλά ινδική κάνναβη, αποκομίζοντας τουλάχιστον 150.000 ευρώ από την εγκληματική δράση τους» ανέφερε ο Υπ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας Γιώργος Βασιλείου.

Στις εφόδους των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων και τους εξονυχιστικούς ελέγχους στα αυτοκίνητά τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 7,5 κιλά χασίς, 620 γρ. κοκαΐνη, αρχαία νομίσματα, ένα αρχαίο πήλινο αγγείο, όπλα, πυρομαχικά και σχεδόν 21.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν, επίσης, 14 ΙΧ αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δράσης των κυκλωμάτων.

«Η δράση της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 και της δεύτερης από τον Σεπτέμβριο του 2016», δήλωσε ο δ/ντής της Ασφάλειας Λάρισας Γιώργος Αγάκος.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι Λαρισαίοι, οι 4 Αλβανοί και όλοι είναι σεσημασμένοι. Ένας εξ αυτών κατηγορείται από την αστυνομία ως συνεργός στη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα το 2013 και ένας άλλος ότι προετοίμαζε ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα.

Οι κύριες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο εξετάζονται και άλλα στοιχεία και η υπόθεση ακόμη διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα