Λάρισα: Ζήτησαν δεσμεύσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία

15:53 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σχετικά με τις αλλαγές στην εκπαίδευση και ειδικότερα τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τη διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου από την οποία ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις τόσο του υπουργείου όσο και της περιφερειακής διεύθυνσης σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση.

Ο

πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Κοσμάνος μετέφερε τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών ενώ ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και νυν του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Δημήτρης Αποστόλου έκανε λόγο για αποδυνάμωση του κοινωνικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα του ολοήμερου σχολείου. Απαντώντας στα ερωτήματα των συναδέλφων της η κα Αναστοσοπούλου, υποστήριξε ότι ενισχύεται η λειτουργία των σχολείων, τονίζοντας ότι τώρα τα 5.000 τμήματα αυτών των τάξεων θα σχολάνε στις 1:15 αυξάνοντας 1 διδακτική ώρα το ωράριο τους. Γ-Δ τάξη 1:15 – Ε-ΣΤ τάξη 1:15 και δυο μέρες 2:00. Το ολοήμερο θα ξεκινά 12:25 για Α-Β και 1:15 για τις άλλες τάξεις και θα τελειώνει στις 415. Τώρα στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερο Σχολείου εντάσσονται 3.555 σχολεία και τελειώνουν όλες οι τάξεις στις 4:15. Επίσης καταργείται η 7η ώρα για την οποία η εκπαιδευτική είχε έντονες αντιρρήσεις για την παιδαγωγική χρησιμότητας της, λόγω της κόπωσης των μαθητών και τη μικρή διδακτική διάρκεια της (35λεπτά). Σε σχέση με το Κλασσικό Ολοήμερο Σχολείο με τον νέο Ενιαίο Τύπο Δημοτικού Σχολείου η κα Αναστασοπούλου υποστήριξε τα εξής :
Αγγλικά : Μπαίνουν στην Α και Β τάξη από 1 ώρα ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν καθόλου . Σε όλες τις άλλες τάξεις διατηρούνται 3 ώρες.
Πληροφορική : Μπαίνει σε όλες τις τάξεις από 1 ώρα ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν καθόλου.
Θεατρική Αγωγή : Μπαίνει από Α μέχρι Δ τάξη από μία ώρα ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν καθόλου.
Γυμναστική : Αυξάνονται από Α μέχρι Δ τάξη από μια ώρα και γίνονται από 2 σε 3 ώρες.
Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το προσωπικό απεναντίας «θα ενισχυθεί εκεί που χρειάζεται». Στο ερώτημα του κ. Χρήστου Μπίκα από την Επιτροπή Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας αν δεσμεύεται ότι δεν θα αλλοιωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου και ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες της εκπαίδευσης, η κα Αναστασοπούλου τόνισε ότι «δεν θα απειληθεί η θέση κανενός εκπαιδευτικού».

Στο πλευρό των δασκάλων και νηπιαγωγών βρέθηκαν και καθηγητές από τις παρεμβάσεις και άλλων παρατάξεων καθώς και αιρετοί των εκπαιδευτικών.

The post Λάρισα: Ζήτησαν δεσμεύσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα