Λάρισα: Όχι κατά πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στην ΤΤΙP

21:53 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Καλτσά υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων για την διατλαντική συμφωνία ΤΤΙP στη σημερινή του συνεδρίαση. Ολες οι παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέθεσε το δικό της πλαίσιο συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί επί της ουσίας μια ιδιότυπη «ταφόπλακα» για την χώρα μας αφού θα καταστρέψει τον πρωτογενή τομέα και θα οδηγήσει στον περιορισμό βασικών ελευθεριών σε πολλούς τομείς.

Ο κ. Καλτσάς στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις μυστικές διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη συγκεκριμένη

συμφωνία και εξήγησε ότι ο βασικός στόχος είναι πολυεθνικές εταιρείες να παρεμβαίνουν στο κανονιστικό πλαίσιο των κρατών και να μπορούν να παρακάμπτουν ακόμη και την εθνική νομοθεσία προς όφελος τους.
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησε από την πλευρά του Δικτύου ενάντια στη συγκεκριμένη συμφωνία και ο κ. Γ. Εμμανουήλ, ο οποίος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για το κίνημα με τις εκατομμύρια υπογραφές που συντονίζεται σε επίπεδο Ε.Ε. και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και από τους ΟΤΑ, αλλά και τις Περιφέρειες της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων συμφώνησαν ως επί το πλείστον με την εισήγηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα