Λάρισα : Με χαρά η Θεσσαλία υποδέχεται το Αναπηρικό Κίνημα

14:17 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για διεξαγωγή συνεδρίου στη Λάρισα. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από τους συνδιοργανωτές.

Συγκεκριμένα μίλησαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας κ. Ράλλης Τσιολάκης,

ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Ράλλης Τσιολάκης που χαρακτήρισε σημαντική την ημερίδα και το γεγονός ότι «θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα η ηγεσία του Αναπηρικού Κινήματος και θα συζητηθούν, όχι μόνο τα προβλήματα αλλά θα δοθεί και στίγμα στους ανθρώπους που ζουν εδώ».

Ακολούθησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος τόνισε ότι «με σεβασμό και ενδιαφέρον θα υποδεχθούμε το Ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας με Αναπηρία για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Είναι σίγουρο ότι θα κατατεθούν προτάσεις και θα αναδειχθούν πράξεις που σκοπό θα έχουν τη βελτίωση των συνθηκών και στις Θεσσαλικές πόλεις για τα άτομα με αναπηρία».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης χαρακτήρισε ιδιαίτερη χαρά την αποδοχή της πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για να γίνει εδώ το συνέδριο τους, ενώ σημείωσε ότι » η Λάρισα είναι προσβάσιμη πόλη. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αλλά μέσω της ημερίδας επιδιώκεται η ανάδειξη κατευθύνσεων και εναλλακτικών προσεγγίσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής προστασίας, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και ένταξης που θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία , η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον ν.4074/2012″.
Στο ρόλο της παιδείας και ειδικότερα στα παιδιά με αναπηρία, «το σχολείο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο», επεσήμανε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης που έκανε λόγο για δύσκολο στόχο που απαιτεί πολύ δουλειά.Επίσης στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Λάρισας κ. Θανάσης Πατσιούρας καθώς και η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνη.

The post Λάρισα : Με χαρά η Θεσσαλία υποδέχεται το Αναπηρικό Κίνημα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα