Λ. Υφαντίδης: « Επένδυση σε παιδιά του Νομού και γήπεδα»

00:26 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αισιόδοξος για την πορεία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Υφαντίδης.

Ο Σερραίος προπονητής του Κιλκισιακού που πριν λίγες μέρες αντιμετώπισε τους «κόκκινους» σε φιλικό παιχνίδι μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για:

-Για το πώς είδε αγωνιστικά τον Πανσερραϊκό:

«Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να περάσει ορισμένα στοιχεία με τον καινούργιο προπονητή του, να παίξει γρήγορα, να γίνει πιεστικός, να απαιτήσει να πάρει το αποτέλεσμα, οπωσδήποτε είχε

κάποια προβληματάκια αλλά πιστεύω και η εμπειρία του προπονητή αλλά και με ορισμένες προσθήκες που θα γίνουν το Δεκέμβριο, θα τα καταφέρουν να κάνουν μια πορεία πάρα πολύ καλή. Βλέπω ότι ο νέος προπονητής πέρασε ορισμένα στοιχεία, να γίνουν απαιτητικοί μέσα στο παιχνίδι, να πιέζουν γρήγορα, να πιέζουν τον αντίπαλο ψηλά, να μην τον αφήνουν να κάνει παιχνίδι και να δημιουργεί αυτός»

-Για το ρόστερ του Πανσερραϊκού:

«Υπάρχει μια καλή ποιότητα παικτών αλλά για την απαιτητική Β εθνική θέλει πιο πολύ ποιότητα. Όσο για παίκτες που ξεχώρισα να σας πω χαριτολογώντας ότι χειροκρότησα το γκολ του Πόζογλου διότι το πέτυχε μετά από μια ωραία προσωπική προσπάθεια. Ήταν πάρα πολύ ωραίο γκολ. Νομίζω ότι στα πόδια του είναι να κάνει μια καλή χρονιά αφού γνωρίζω ότι είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ και να δουλεύει περισσότερο και από τους συμπαίκτες του. Δηλαδή να τελειώνει η προπόνηση και αυτός να συνεχίζει μόνος του και όταν η ομάδα έχει ρεπό αυτός δεν πρέπει να σταματά».

-Για το αν παραμένει ο Πανσερραϊκός μεγάλο όνομα στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο:

«Ο Πανσερραϊκός παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Το όνομα του είναι πολύ βαρύ και η φανέλα του πολύ βαριά. Πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται και οι παίκτες και οι προπονητές, ότι οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα γιατί μπήκαν επενδυτές στην ομάδα και ο προπονητής είναι έμπειρος».

-Αν οι επενδυτές μπαίνουν πλέον στο ποδόσφαιρο:

«Θέλω να πιστεύω ότι ένας πολύ καλά σκεπτόμενος επιχειρηματίας είναι λίγο δύσκολο να έρθει στο ποδόσφαιρο λόγω της κρίσης αλλά πάντα το ποδόσφαιρο είναι αυτό που προσελκύει και πιστεύω ότι ο Νομός Σερρών, επειδή ο κόσμος «διψάει» και αγαπάει την ομάδα είμαι μια καλή επένδυση για κάποιον που θέλει πραγματικά να επενδύσει»

–Το ότι ο Πανσερραϊκός έχει πολλούς Σερραίους παίκτες στο ρόστερ του:

«Αυτό αποδεικνύει ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στο Νομό μας και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο επενδυτής κι αν θα πάρει παίκτες θα πρέπει οι παίκτες που θα έρθουν και οι οποίοι θα είναι μετρημένοι, να κάνουν διαφορά, να μην είναι ίδιοι με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα».

-Τι συμβουλή θα έδινε στον επενδυτή του Πανσερραϊκού:

«Πρώτα πρέπει αν ξεκινήσει από τις υποδομές, τα γηπεδικά για να μπορεί ο προπονητής και ο παίκτης να κάνουν ευχάριστα προπόνηση. Ο παίκτης να ξέρει που είναι το σπίτι του. Να μην πηγαίνουν για προπόνηση μια στο ένα γήπεδο και μια στο άλλο και φυσικά τα γήπεδα να είναι καλά για να μπορεί να βελτιώνεται ο παίκτης μέσα από τις προπονήσεις. Αν ο επενδυτής σε μια ομάδα δεν είναι προσωρινός και θέλει να είναι μόνιμος θα πρέπει να επενδύσει πάνω σε αυτά, στα γήπεδα, στα βοηθητικά στα αθλητικά κέντρα. Όχι μόνο για την μεγάλη ομάδα αλλά και για τις ακαδημίες από κάτω. Επίσης πρέπει να δώσουνε μεγάλη βάση να υπάρχει μια επικοινωνία με τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού για να μπορέσουν να τραβήξουν από εκεί παίκτες. Ο Νομός εξακολουθεί και βγάζει παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα