Κυβερνοεπίθεση με στόχο τον στρατό της Ν. Κορέας πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ

15:09 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαδικτυακό πρόγραμμα του νοτιοκορεάτικου στρατού -το οποίο είχε δημιουργηθεί για την προστασία από χάκερ- παραβίασε πρόσφατα η Β. Κορέα. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού της Σεούλ στο BBC, υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως έχουν κλαπεί απόρρητες πληροφορίες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει σαφές ποια δεδομένα ήταν προσβάσιμα.

Η Β. Κορέα έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

και μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας, αλλά ποτέ στον στρατό της. Από την πλευρά της, η Πιονγιάνγκ έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη σε αδικήματα που είχαν διαπραχθεί στον κυβερνοχώρο.

Από το 2014 η Β. Κορέα έχει ξεκινήσει συντονισμένη «εκστρατεία» κυβερνοεπιθέσεων κατά της Νότιας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης κακόβουλου λογισμικού, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να τεθούν τα θεμέλια προκειμένου η Πιονγιάνγκ να φέρει εις πέρας μια κυβερνοεπίθεση μεγάλης κλίμακας, αναφέρει το Reuters στο δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες αστυνομικές αρχές, περίπου 140.000 υπολογιστές σε τουλάχιστον 160 εταιρείες είχαν παραβιαστεί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα