Κυρίαρχος του Βρετανικού Γκραν Πρι ο Χάμιλτον – Τιμωρήθηκε ο Ρόσμπεργκ

21:37 10/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του Βρετανικού Grand Prix για 3η συνεχόμενη χρονιά και 4η συνολικά στην καριέρα του. O αγώνας ξεκίνησε σε βρεγμένη πίστα, πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά τελείωσε με τον ήλιο να λάμπει πάνω στον Βρετανό πιλότο της Mercedes, ο οποίος κέρδισε με μεγαλύτερη άνεση απ’όσο δείχνει η διαφορά των επτά δευτερολέπτων που τον χώριζαν απ’ το Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο έτερος πιλότος της Mercedes είχε απολαυστικές μονομαχίες

με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Στην αρχή, ο Φερστάπεν προσπέρασε εντυπωσιακά τον Ρόσμπεργκ στο δυσκολότερο κομμάτι της πίστας και υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς το οδόστρωμα ήταν ακόμη βρεγμένο και γλιστρούσε επικίνδυνα, λίγους γύρους αργότερα όμως, και όταν η πίστα είχε στεγνώσει εντελώς, ο Ρόσμπεργκ ανταπέδωσε το προσπέρασμα.

Προς το τέλος του αγώνα, ο Ρόσμπεργκ αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία προσπάθησε να λύσει μέσω ραδιοεπικοινωνίας με την ομάδα του. Καθώς όμως αυτό απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς, μετά το τέλος του αγώνα, δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες, χάνοντας την 2η θέση και πέφτοντας στην 3η. Έτσι, ο Φερστάπεν, που στην κανονική διάρκεια του αγώνα, είχε τερματίσει 3ος, 1,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ρόσμπεργκ, ανέβηκε 2ος.

Τέταρτος, 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον συναθλητή του στη Red Bull ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ πέμπτος ήταν ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari, σε μια μέρα που η ιταλική ομάδα θα ήθελε να ξεχάσει, δεδομένου ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την άλλη Ferrari, ήταν ένατος.

Οι Force India των Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Toro Rosso των Κάρλος Σάινθ και Ντανιίλ Κβίατ.

Επόμενο ραντεβού της Φόρμουλα 1 στην Ουγγαρία, στις 24 Ιουλίου, για τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα