Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα και απεργία εργαζομένων στο εμπόριο (video)

17:02 6/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μία Κυριακή που το άνοιγμα των καταστημάτων οδήγησε σε νέες αντιδράσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ήταν αυτή της 6ης Νοεμβρίου 2016.

Η Κυριακή βρήκε πολύ κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, για βόλτα, έρευνα αγοράς ή και ψώνια. Οι μεγαλύτερες εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 50%, αφορούν είδη ένδυσης, υπόδυσης, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά και έπιπλα.

Πολλοί καταναλωτές επέλεξαν

να κάνουν τις αγορές τους συνδυάζοντας καλό καιρό, περίπατο και κάλυψη βασικών αναγκών. Άλλοι απλώς χάζεψαν βιτρίνες αφού δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε κάποια αγορά λόγω οικονομικών δυσκολιών ή απλώς δεν ενδιαφέρονταν.

Αρκετοί και όσοι προκρίνουν τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή. Αρκετοί και όσοι συνειδητά δεν θέλησαν να ψωνίσουν Κυριακή. Μέλη εργατικών σωματείων που κρέμασαν πανό μπροστά από ανοικτά καταστήματα.

Το Συντονιστικό κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου, προχώρησε σε απεργιακούς αποκλεισμούς καταστημάτων.
Στις έξι μέρες των φθινοπωρινών εκπτώσεων, ο τζίρος στα καταστήματα δεν είναι ικανοποιητικός. Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένη να ορθοποδήσει η αγορά αποτελεί η αλλαγή της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων από Νοέμβριο και Μάιο σε Ιανουάριο και Ιούλιο.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετικές ειδήσεις:
24ωρη απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

ΟΙΥΕ: Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Απεργιακή συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων την Κυριακή 6/11 στο Σύνταγμα

Keywords
Τυχαία Θέματα