Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια

12:06 28/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φαγητό αρκετά ιδιαίτερο, απλό όμως στην εκτέλεσή του και πολύ αρωματικό. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας. Συνοδεύεται τέλεια από ένα λευκό κρασί. Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο.

Υλικά 200 γραμμ. κριθαράκι10 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη10 ντοματίνια κομμένα στη μέση4-5 ίνες από κρόκο ΚοζάνηςΛίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος1 σφηνάκι λευκό κρασί2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο50 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρώνΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 2-3 λεπτά. Τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ανακατεύοντας συνεχώς.Λίγο πριν τελειώσει αυτή η διαδικασία προσθέτουμε και πάλι τις γαρίδες.Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα