Κρίσιμο οκταήμερο για αξιολόγηση – Πρόταση Τσακαλώτου – Αισιοδοξία Ντομπρόβσκις (video)

15:50 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα, τότε η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5% από 3,5% και θα εξοικονομήσει το 1% από μειώσεις πόρων και εισφορών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ερωτηθείς αν η 2η αξιολόγηση θα κλείσει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς μπορεί αυτό να συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι η δουλειά

μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος».

Ο κ. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν κάποια μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Σημειώνεται πως το EuroWorking Group συνέρχεται σήμερα για να προετοιμάσει το Eurogroup στις αρχές Δεκεμβρίου με την Ελλάδα να είναι στην ατζέντα.

Euroworking group
Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος, Γιάννης Παντελάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα