Κρίσιμο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ (video)

07:42 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Εurogrοup, που θα αρχίσει στο Λουξεμβούργο στις 16:00 ώρα Ελλάδος, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον, με την κυβέρνηση να εκτιμά οτι θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ. Αυτό προκύπτει και από τις πρώτες δηλώσεις των εισερχομένων υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες από την μεριά των Ευρωπαίων για τη λήψη των αποφάσεων, καθως τα προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους με μικρή

καθυστέρηση.

Εν τω μεταξυ,το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και η διευθέτηση του ελληνικού χρέους έως το Γιούρογκρουπ της 7ης Δεκεμβρίου κυριάρχησαν στις υψηλού επιπέδου επαφές του ΥΠΟΙΚ στη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας,στην Ουάσιγκτον.

Το χάσμα για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του χρέους παραμένει καθώς η πίεση της αμερικανικής πλευράς και του ΔΝΤ για τη λήψη μέτρων ουσιαστικής ελάφρυνσής του από τους ευρωπαίους, προσκρούει στο Βερολίνο.

Την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, με μια νέα συμφωνία, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Ρώυτερς ότι το ταμείο θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα και θα περιοριστεί.

Γνωστοποίησε μάλιστα, ακόμα ότι μία αποστολή του ΔΝΤ θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

Πηγή : Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετικές ειδήσεις: Το 5% των μετοχών του ΟΤΕ μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ
Κυβερνητικός στόχος να κλείσει η 2η αξιολόγηση ως τα τέλη Νοεμβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα