Κρίσιμη η κατάσταση του 3χρονου που έπεσε σε κλιμακοστάσιο στη Λάρισα

18:32 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μάχη για τη ζωή του 3χρονου αγοριού που χθες αργά το απόγευμα έπεσε σε κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας στη Λάρισα, δίνουν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή και είναι άγνωστη η πορεία και η εξέλιξή της.
Σύμφωνα με το δελτίου τύπου που εξέδωσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

κ. Βασιλική Παπαχριστοδούλου, το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε καταστολή με διάγνωση «Βαρύτατη Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση» μετά από πτώση από ύψος 5 μέτρων. Από τον απεικονιστικό έλεγχο που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναδείχθηκαν πολλαπλά κατάγματα κρανίου- εμπιεστικό κάταγμα στον κρόταφο, τα βρεγματικά, στους οφθαλμικούς κόγχους που συνοδεύονται από διόγκωση και αιμάτωμα καθώς και κατάληψη της γνάθου.
Από την εισαγωγή του στη ΜΕΘ Παίδων και μέχρι αυτή την ώρα, το 3χρονο παιδί εμφανίζει ήπια αιμοδυναμική αστάθεια και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη .
Σήμερα έγινε επανέλεγχος της κατάστασής του με νέα αξονική τομογραφία και μετά την εκτίμηση των νευροχειρουργών τοποθετήθηκε καθετήρας που μετρά την πίεση του κρανίου.
«Τυχερός μέσα στην ατυχία του» στάθηκε ο μικρός, καθώς μεταφέρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο οποίο -αν και δεν εφημέρευε- διασωληνηνώθηκε , για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων καθώς κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας δεν διαθέτει ΜΕΘ για παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα