Κοζάνη: Υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και ειδικά δικαιώματα

13:41 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντός του επόμενου εξαμήνου, αναμένεται να αναγράφεται στο γάλα, η χώρα άλμεξης, η χώρα επεξεργασίας και η χώρα συσκευασίας, μετά από υπουργική απόφαση και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ειδικά δικαιώματα και μέτρα στήριξης της αγελαδοτροφίας θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο γεωπόνος και υπεύθυνος του αγροτικού γραφείου της Νομαρχιακής

Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Κώστας Μιμίκος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα έρχεται χύμα γάλα από το εξωτερικό, το οποίο συσκευάζεται ή μεταποιείται στην Ελλάδα και το τυρί που παράγεται ονομάζεται ελληνικό, γιατί παρασκευάζεται στην χώρα μας».

Η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα, θα λειτουργήσει υπέρ των κτηνοτρόφων, της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας αλλά και των καταναλωτών, επεσήμανε ο κ. Μιμίκος, σημειώνοντας ότι «την ίδια διαδικασία προτίθεται να κάνει το Υπουργείο, τόσο για το κρέας, όσο και για άλλα αγροτικά προϊόντα»

Σχετικά με την στήριξη της αγελαδοτροφίας, ο κ. Μιμίκος έκανε γνωστό ότι «στο πλαίσιο αναμόρφωσης της Κ.Α.Π για το 2017, θα δοθούν ειδικά δικαιώματα και περισσότερες οικονομικές ενισχύσεις» , ωστόσο όπως ο ίδιος πρόσθεσε «θα χρειασθεί αυτά τα μέτρα, να συνοδευτούν με σωστούς ελέγχους, μέτρα εμπορικού ισοζυγίου, ελέγχους εισαγωγών και νέα συλλογική οργάνωση των παραγωγών με αποτελεσματικές δράσεις και πρωτοβουλίες»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα