Κοζάνη: Το νέο λογότυπο του Καλλικρατικού Δήμου

16:25 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο λογότυπο του Δήμου Κοζάνης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Το λογότυπο που θα χρησιμοποιεί πλέον ο Δήμος Κοζάνης προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία από επιτροπή επικεφαλής οποίας ήταν ο Κοζανίτης desginer Στέργιο Δελιαλή. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το επόμενο διάστημα σε ανοιχτή εκδήλωση εν αναμονή και της έγκρισης του από το αρμόδιο Υπουργείο.

Πρόκειται για ένα λογότυπο που είναι απαραίτητο στις νέες

προκλήσεις, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης κατά την διάρκεια της εισήγησης του, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δείχνοντας την εξωστρέφεια και την δυναμική του Δήμου, ενσωματώνοντας παράλληλα τους πρώην Δήμους Αιανής, Ελίμειας, Υψηλάντη και Ελλησπόντου, μετά και την κατάργηση των δικών τους λογοτύπων από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Στην διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν αρκετές ενστάσεις για το τελικό αποτέλεσμα και τη μη αποδοχή του λογοτύπου από τους δημότες, όπως υποστήριξαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής Λάζαρο Μαλούτα να υποστηρίζει ότι λείπουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν την περιοχή. Θετικός ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Γκουτζηκώστας ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Δεληγιάννης έκανε λόγο «για ιστορική ύβρη» και αποχώρησε από την διαδικασία. Υπέρ της3 διατήρησης του παλαιού λογοτύπου με το Γιώργο Λασσάνη τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ρούσης Αλεξανδρής όσο και η κα Τάσα Σιόμου.

Το λογότυπο υπερψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή και τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ παρών δήλωσαν από την μείζονα αντιπολίτευση ο Λάζαρος Μαλούτας και ο Βαγγέλης Καραπάτσιος, αρνητικά ήταν η ψήφος της Νούλας Τομπουλίδου, του Κώστα Κυριακίδη και της Ελπίδας Κοιμτζίδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα