Κοζάνη: Θετική η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων

10:10 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικά αποτιμούν οι επιχειρήσεις της ΠΕ Κοζάνης την συμμετοχή τους στην 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων DETROP και στην 6η Έκθεση Κρασιού OENOS που έκλεισαν χθες το βράδυ τις πύλες τους, στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Το Ελαιόλαδο Ιμέρων, τα Κρασιά Σιάτιστας και Κοζάνης, η Σκορδόπαστα

Πτελέας, τα Αρωματικά Έλαια Ξηρολίμνης, τα Μακαρόνια με κότζι μπέρυ και τα Τυριά Σιάτιστας βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εμπορικών και απλών επισκεπτών που ειδικά το Σαββατοκύριακο κατέκλυσαν την έκθεση και απέσπασαν θετικές κριτικές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κοζάνης, η συμμετοχή τους θεωρείται επιτυχημένη καθώς οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της έκθεσης να κάνουν b2b συναντήσεις με ενδιαφερόμενους εμπόρους και εξαγωγείς, που ενδιαφέρθηκαν για τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα αλλά και για την περαιτέρω εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων. Οι εκθέτες από την Κοζάνη ανέφεραν από τους χώρους της έκθεσης, πως κλείστηκαν σειρά συμφωνιών με τις επαφές όμως να συνεχίζονται.

Εκτός από την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από την ΠΕ Κοζάνης θα συμμετέχουν το επόμενο δεκαπενθήμερο στην Έκθεση Τροφίμων EXPOFOOD στην Αθήνα, στην Διεθνή Έκθεση Κρασιού PROWEIN στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας καθώς και τον Οκτώβριο στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων ANUGA στην Κολωνία Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή των επιχειρήσεων στις δυο εκθέσεις διοργανώθηκε από το ΕΒΕ Κοζάνης, στους στόχους του οποίου είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα