Κοζάνη: Πρόταση του Στάθη Κωνσταντινίδη, για επιτάχυνση των προσλήψεων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

11:24 8/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

 Πρόταση για την αναμόρφωση και την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επικουρικού προσωπικού, όπως  η πρόσφατη προκήρυξη  του Υπουργείου Υγείας ,κατέθεσε  ο  Βουλευτής  της Ν.Δ  στην Περιφερειακή  Ενότητα Κοζάνης,  Στάθης  Κωνσταντινίδης.

«Με το ισχύον καθεστώς, όλοι οι συμμετέχοντες αναγκάζονται να αναζητήσουν δικαιολογητικά και πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα να σπαταλώνται πόροι από την πλευρά της διοίκησης ή των εμπλεκομένων φορέων», επισημαίνει  ο  κ. Κωνσταντινίδης , προτείνοντας  ρύθμιση  με έξι -6-συνολικά στάδια , εκ των οποίων 

η  ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους, θα γίνεται χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών και  η ηλεκτρονική μοριοδότηση και κατάταξη των υποψηφίων, θα προκύπτει  σύμφωνα με τα προσόντα που θα δηλώνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή και σε συνημμένη υπεύθυνη δήλωση.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτυγχάνεται επιτάχυνση των διαδικασιών και εξοικονόμηση πόρων, ενώ με την εισηγούμενη διαδικασία, ο προσληπτέος θα έχει τη δυνατότητα να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,  εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης  Μαυρίδης 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα