Κοζάνη: Πλούσιο και με πολλές αποχρώσεις το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

14:35 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλούσιο, χαρακτήρισε το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Κοζάνης η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα Τσικριτζή, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσιάζονταν αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης. Η κ. Φτάκα υπογράμμισε ότι ένα πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους πλαισιώνουν το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασίες με φορείς και ιδιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί μεταξύ άλλων ότι σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο,

θα πραγματοποιηθούν στις 20,21 και 23 Δεκεμβρίου τρεις μεγάλες συναυλίες στην Αίθουσα Τέχνης, με τα σύνολά του. Ενώ στις 27 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη συναυλία jazz με τους Μανώλη Κουτσονάνο, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Χρήστο Ραφαηλίδη, όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια σε καινούργιες διασκευές που περιλαμβάνονται στην καινούργια δουλειά του ντραμίστα Μανώλη Κουτσονάνου.

Η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ στάθηκε ιδιαίτερα στην Γιορτή Γιαπρακιού που διοργανώνουν οι Φίλοι της Παράδοσης σε συνεργασία με τον ΟΑΠΝ. Καθώς επίσης στην συναυλία της Πανδώρας, που υπό την διεύθυνση του νέου μαέστρου.

Τέλος η κ. Φτάκα κάλεσε την ερχόμενη Κυριακή τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ερχόμενης Κυριακή όπου χορωδιές θα παρουσιάσουν στην κεντρική πλατεία παραδοσιακά κάλαντα ενώ θα διανεμηθεί δωρεάν και ένα cd που περιλαμβάνει κάλαντα και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή. Αμέσως μετά στις 12 το μεσημέρι το έθιμο με το αρχαίο δρώμενο των μωμόγερων θα αναβιώσεις με την συμμετοχή πέντε ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα