Κοζάνη-Μίμης Δημητριάδης :Στο δημόσιο η γη και νομοθετικά, μετά την εξόρυξη του λιγνίτη

15:25 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως ένα ικανοποιητικό συμβιβασμό και μία αναγκαστική επιλογή που επιβλήθηκε στην Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, το θέμα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και της πώλησης του ΑΗΣ Μελίτης 1 Φλώρινας και της άδειας για την Μελίτη 2, μαζί με τις δύο μονάδες στην Μεγαλόπολη.

«Η ΔΕΗ

κρατά το 91% της παραγωγικής βάσης της και η πώληση αφορά το 21% της λιγνιτικής παραγωγής», τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι «αυτή η εξέλιξη δεν έχει καμία σχέση με την μικρή ΔΕΗ», ενώ επίσης μέσα από την συμφωνία με τους δανειστές, δίνεται ένας αγώνας που θα συνεχισθεί για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, σε ότι αφορά τα δικαιώματα εργασίας, τα δικαιώματα για την γη και τα νερά, καθώς και το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι «θα νομοθετηθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι μετά την εξόρυξη του λιγνίτη , η γη θα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο» και στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθεί και θα υλοποιηθεί ένα μεγάλο στρατηγικό πρόγραμμα αποκατάστασης εδαφών στην Δυτ. Μακεδονία.

Σε απάντηση του στην κριτική στελεχών της Αντιπολίτευσης και στις αναφορές τους περί παραίτησης των Κυβερνητικών Βουλευτών της περιοχής εφόσον πωληθούν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε και να πέσει η Κυβέρνηση, για να έρθουν αυτοί που βιάζονται να πουλήσουν τα πάντα στην χώρα, εξυπηρετώντας γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα.»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα