Κοζάνη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους

19:15 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έξη συνολικά ηλικιωμένα άτομα στην περιοχή της Κοζάνης, έπεσαν θύματα δυο επιτήδειων 39 και 55 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, επισκέπτονταν τις οικίες τους και προφασιζόμενα διαρροή ρεύματος απαιτούσαν χρηματικά ποσά, συγκέντρωση και απομάκρυνση των τιμαλφών, προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας. Μετά από τις καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, για εξαπάτηση των ηλικιωμένων, άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό

και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών, οι οποίοι και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1045 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη θύμα της εξαπάτησης των δυο δραστών, οι οποίοι είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμα πέντε ηλικιωμένους, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι δυο επιτήδειοι ελληνικής υπηκοότητας, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα