Κοζάνη: Έργα για την προσβασιμότητα των αναπήρων

12:44 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, η υλοποίηση του έργου που αφορά στην προσβασιμότητα και στην βελτίωση ορισμένων δρόμων της πόλης, ώστε να βοηθηθούν τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Το έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 100.000 ευρώ, θα ενώσει, μέσω των οδών Παύλου Χαρίση και Δαβάκη, την κεντρική πλατεία, με την περιοχή όπου θα λειτουργήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, τον Δημοτικό κήπο και το Δημοτικό Ωδείο, όπου θα κατασκευαστούν ράμπες

και θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων. Η μελέτη συνδιαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους εκπροσώπων των Συλλόγων ατόμων με αναπηρία, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Κωνσταντίνος Δεσποτίδης, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα έργα βελτίωσης, που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των ευπαθών ομάδων.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και υπήρξαν αντιδράσεις και ερωτήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για ελλιπή στοιχεία χωρίς σαφή εικόνα, της αποτύπωσης των εργασιών, ψηφίζοντας παρόν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα