Κοζάνη: Εκλογές για τα Υπηρεσιακά συμβούλια στην Εκπαίδευση

15:07 6/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα και στην Π.Ε Κοζάνης. Ως εκλογικά κέντρα για τους εκπαιδευτικούς ΔΕ έχουν οριστεί το 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης και το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, ενώ ως εκλογικά κέντρα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν οριστεί τα Δημοτικά Σχολεία

«Χαρίσιος Μούκας» Κοζάνης, 1ο Πτολεμαΐδας, 2ο Σερβίων και 3ο Σιάτιστας. Λόγω της εκλογικής διαδικασίας τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ζήσης Ντούντας επεσήμανε ότι το εκλογικό τους δικαίωμα καλούνται να ασκήσουν 1280 εκπαιδευτικοί στην ΠΕ Κοζάνης μέσα από τις πέντε παρατάξεις που κατέρχονται στις εκλογές για την επιλογή των αντιπροσώπων τους στα ανώτερα υπηρεσιακά όργανα.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κατερίνα Ασπράγκαθου υπογράμμισε ότι στις εκλογές την ψήφο των 1100 δασκάλων διεκδικούν πέντε παρατάξεις.

Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα και των δυο συνδικαλιστικών οργάνων είναι οι νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα