Κοζάνη: Δ. Βίτσας: Πόλος σταθερότητας και δημοκρατίας η Ελλάδα

15:09 28/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Ελλάδα μπορεί και προσπαθεί να γίνει ένας πόλος σταθερότητας δημοκρατίας σε μια περίοδο που ξανασηκώνει κεφάλι το φίδι του ναζισμού και του φασισμού, η Ελλάδα μπορεί να είναι και είναι ο χώρος, που ανθεί όχι μόνο η πορτοκαλέα αλλά και η δημοκρατία και αυτό είναι καθήκον όχι μόνο της κυβέρνησης και όλων των δημοκρατικών κομμάτων , αλλά κύρια του λαού που πάντοτε ξεπερνάει τις δύσκολες καταστάσεις και δίνει

το δικό του στίγμα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά την διάρκεια δηλώσεων του, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, από την πόλη της Κοζάνης. Ο κ. Βίτσας μεταξύ άλλων υπογράμμισε «Ξαναδηλώνουμε για έναν ακόμα χρόνο την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σε μια περιοχή πολύ ασταθή, σε μια περιοχή με πολέμους και φτώχειας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά και την απόφαση του ΣΤΕ, τόνισε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις είναι πάντα σεβαστές» πλην όμως κρίνονται σε όλα τα επίπεδα και εμείς αυτή την κρίση εκδηλώσαμε» υπογραμμίζοντας ότι «η μάχη με την διαπλοκή και την διαφθορά δεν είναι στιγμιαία αλλά έχει πολλά στάδια», δηλώνοντας ότι ο νόμος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι αναγκαίος για «να μπορέσει η κυβέρνηση και ο λαός να χτυπήσει την διαφθορά». Σημείωσε ακόμα ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαία και ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα δημοκρατίας εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συναινέσουν να βρεθεί μια κοινή λύση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα