Κοζάνη: Ασφαλιστικά μέτρα ΔΕΥΑΚ κατά της ΔΕΗ -Αναζητείται λύση

01:06 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έχει καταθέσει η ΔΕΥΑ Κοζάνης κατά της ΔΕΗ ΑΕ, για την ανακοπή της δέσμευσης των τραπεζικών της λογαριασμών της επιχείρησης, από την περασμένη Παρασκευή, με την εκδίκαση να αναμένεται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017. Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού

Συμβουλίου, όπου παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης των οφειλών της ΔΕΥΑΚ, κατά την δεκαετία 1989-1999, και των επιδικασμένων τελεσίδικων αποφάσεων των ετών 2003 και 2012, υπέρ της ΔΕΗ, με το ποσό να ανέρχεται σήμερα στα 7 εκ. ευρώ, με τους τόκους υπερημερίας. Ο κ. Ιωαννίδης έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για άστοχη λανθασμένη και ατυχής κίνηση από την πλευρά της ΔΕΗ, που αδικεί την επιχείρηση στην οποία δίδει μπόνους ως συνεπή καταναλωτή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αρθεί η δέσμευση των λογαριασμών, καθώς δεν συνάδει με την πολύχρονη συνεργασία που υπάρχει και την χαρακτήρισε μονομερή κίνηση. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η ΔΕΗ εξετάζει θετικά συμβιβαστική λύση την οποία έχει καταθέσει, προτείνοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για άδικη κίνηση της ΔΕΗ και έκανε λόγο για αργά αντανακλαστικά από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, όταν στις 20 Οκτωβρίου 2017, τις επιδόθηκε το κατασχετήριο. Πολιτική παρέμβαση για την επίλυση του θέματος ζήτησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης Γιώργος Γκουτζικώστας.

Τέλος έντονη είναι η ανησυχία για την πληρωμή των εργαζομένων στην επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης με την Δημοτική Αρχή να αναζητά λύση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα