Κοζάνη: 11 Ελληνικά σχολεία, από 5 Ηπείρους και 9 χώρες τραγουδούν για την πατρίδα τους

10:57 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα οι μαθητές και η δασκάλα του Ελληνικού Σχολείου που λειτουργεί στο Βουκουρέστι. «Χώρα μας Ελλάδα γλυκιά» τραγουδούν μαθητές από 11 Ελληνικά σχολεία, από 5 Ηπείρους και 9 χώρες, σε μια συνεργασία όπου ένωσαν τις φωνές τους και παρουσίασαν την αγάπη τους για την πατρίδα τους.

Ως

ιδέα και πρωτοβουλία, ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου «Αθηνά» και συγκεκριμένα της δασκάλας Βασιλικής Μπασινά που μαζί με τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού έγραψαν τον πρώτο στίχο και τον απέστειλαν, στα υπόλοιπα ελληνικά σχολεία ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τραγούδι για την Ελλάδα, με την κάθε στροφή να γράφετε από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων απανταχού της γης. Μάλιστα όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η Κοζανίτισα δασκάλα Βάσω Μπασίνα η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μαθητών και δασκάλων σε όλο τον κόσμο όπου λειτουργούν ελληνικά σχολεία, τονίζοντας ότι απώτερος στόχος ήταν η συνεργασία και η αλληλεγγύη μαθητών από κάθε γωνιά της γης που εκφράστηκαν μελωδικά για την πατρίδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ελλάδα συμμετείχε το Μουσικό σχολείο Σιάτιστας όπου έγινε και η ενορχήστρωση από τον καθηγητή μουσικής Νίκο Ντόνα, ενώ τους στίχους του τραγουδιού επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Γιάννης Γκίκας από το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού.

Τέλος τον Νοέμβριο αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα οι μαθητές του ελληνικού σχολείου στο Βουκουρέστι με την δασκάλα τους Βάσω Μπασίνα, σε ειδική τελετή του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα παρουσιαστεί το τραγούδι αλλά και η ταινία που δημιούργησαν παράλληλα εξυμνώντας τις ομορφιές τις Ελλάδας, την παιδεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και την φιλοξενία της χώρας τους.

ΕΡΤ Κοζάνης:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα