Κοζάνη – Δ. Παπαδημούλης: «Εκλογές το 2019. Ας μην βιάζεται να κυβερνήσει ο Κ. Μητσοτάκης»

19:01 3/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθησή του ότι οι εκλογές έχουν «κλειδώσει για το 2019», εξέφρασε με δηλώσεις του από την Κοζάνη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, προβλέποντας ότι αυτές θα είναι ένα «δυνατό ντέρμπι» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως το ποιο «σύντομο ανέκδοτο» την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη να «αφήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη εκτός της Κυβέρνησής του», σε μια προσπάθεια εναντίον της οικογενειοκρατίας. «Θα του συνιστούσα να μην βιάζεται να προδιαγράφει την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησής του, γιατί αυτό θα αργήσει πάρα πολύ και πιθανό να μην συμβεί ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των επόμενων εκλογών ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι αυτό θα έχει να κάνει ανάμεσα στην «πολιτική και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις συνεργασίες που θα προκύψουν ή στον κορμό της ΝΔ», που είναι όπως τόνισε «άγριος νεοφιλελευθερισμός με ισχυρούς ακροδεξιούς κόκκους».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη η εκτίμησή του αυτή έρχεται να επιβεβαιωθεί και απ’ όλες τις δημοσκοπήσεις, που δείχνούν ότι «κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο διάστημα από το Καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, με την ΝΔ να έχει πιάσει ήδη την οροφή στη συσπείρωσή της»

Επίσης έκανε λόγο για πλήρη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος της χώρας μας στο εξωτερικό και για πλήρη αποτυχία των προβλέψεων που μιλούσαν για «σύντομη παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ» στη διακυβέρνηση της χώρας.

«Όσοι ελπίζουν ότι ο ΣΥΡΙZΑ θα επιστρέψει στα μονοψήφια ποσοστά κάνουν ευσεβείς πόθους ή κοιμούνται ύπνο βαθύ» είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι παρά τα λάθη του παρελθόντος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να είναι «ο βασικός εκφραστής των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα».

Απευθυνόμενος μάλιστα στην πρόεδρο του νέου Φορέα της Κεντροαριστερά, Φώφη Γεννηματά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντί-αριστερά», και πρόσθεσε ότι «ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς θα πρέπει να απομακρυνθεί από μια ακραία αντί-ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορά κα ρητορική». Επίσης κάλεσε την ηγεσία του νέου φορέα να συνειδητοποιήσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα ότι «η λογική του δορυφόρου στη ΝΔ δεν τους κάνει καλό» και εξήγησε ότι είναι τουλάχιστον αντιφατικό «όταν η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι την χωρίζει άβυσσος από την ΝΔ, την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του κόμματος της να εκφράζουν με όλους τους πόρους τους σώματος τους την θέληση τους να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα