Κουτσούμπας: Ο λαός στις εκλογές του Μαΐου να δώσει το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο»

14:30 23/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Ο λαός πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο», στις εκλογές του Μαΐου, και να χαλάσουν τα σχέδιο όσων προετοιμάζουν τα σχέδια μια «ευρωενωσιακής πολυκατοικίας», τονίζει στο «ΒΗΜΑ» ο γγ του ΚΚΕ.«Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις για ανακούφιση, που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη και την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, αφού η όποια επιστροφή στην καπιταλιστική
ανάκαμψη δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις απώλειες σε δικαιώματα, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης συνολικά» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, εκτιμά ότι τη θέση του παλιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, παίρνει το σημερινό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους διαθέσιμους, από τις «ελιές» και τα «ποτάμια», επειδή, όπως σημειώνει, «το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εναλλάσσει πλέον αυτοδύναμες κυβερνήσεις του δικομματισμού».

Για τα γεγονότα στην Κριμαία, υποστηρίζει ότι «η σημερινή κατάσταση πυροδοτήθηκε από την επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι στήριξαν την πραξικοπηματική κατάληψη της διακυβέρνησης στην Ουκρανία από αντιδραστικές δυνάμεις με τη συμμετοχή ναζιστών».

«Είναι φυσικό η άλλη πλευρά – η Ρωσία – να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια. Μην ψάχνετε για δίκιο σε αυτούς τους ανταγωνισμούς. Θα είδατε άλλωστε ότι η Ρωσία απάντησε στην υποκρισία των ΗΠΑ και της ΕΕ, τονίζοντας τι έκαναν αυτές οι δυνάμεις στο Κόσσοβο, τη Γιουγκοσλαβία κλπ. Η ένωση της Ρωσίας με την Κριμαία δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το περιπλέκει. Οι εξελίξεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή. Αποδεικνύεται ότι κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέλφια» , εκτιμά ο γγ του ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα