Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

07:24 17/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το ιστορικό κτήριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30 το πρωί έως τις 13:00 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

«Ημέρα μνήμης των αγωνιστών και των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, με επίκαιρα διδάγματα για την υπεράσπισή της», ανέφεραν πολιτειακή ηγεσία και κόμματα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 11 το πρωί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, και σήμερα στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κορυφώνονται σήμερα που θα πραγματοποιηθεί η πορεία και θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύπτουν. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα