Κόντρες για το αντιρατσιστικό - Επιμένουν στις θέσεις τους τα κόμματα

12:58 2/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και αντιπαράθεσης, παραμένει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με δηλώσεις και συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών, κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών των κομμάτων.
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέο νομοθέτημα, αλλά βελτιώσεις του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στη "Real News", σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι αφενός η προστασία των θεσμών από τα ακραία φαινόμενα και αφετέρου η διαφύλαξη της ελευθερίας του λόγου. Ο κ. Αθανασίου επισημαίνει ότι η διαφωνία με ΠΑΣΟΚ
και ΔΗΜΑΡ δεν είναι η καταδίκη του ναζισμού και του ρατσισμού, αλλά η μεθοδολογία, και υπογραμμίζει πως δεν κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης.

Είναι απαράδεκτο το επιχείρημα ότι η ΝΔ κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης στον Τύπο της Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το δικό του νομοσχέδιο, αλλά κάθε σχέδιο νόμου το κρίνουμε με βάση το αν είναι ικανό να βελτιώσει την κατάσταση, επισημαίνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη "Real News". Ο κ. Παππάς υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός πολιτεύεται με το βλέμμα στα ακροδεξιά του, χαρακτηρίζοντας ως μαλακά μαξιλαράκια της πολιτικής του τους κύριους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Αν η Βουλή δεν καταφέρει να ψηφίσει μία πλήρη και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, τότε θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, και κάλεσε κάθε κόμμα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαρκή επιτροπή της Βουλής, εμείς θα επιδιώξουμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να έρθει στην ολομέλεια και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι καλή εξέλιξη εάν δεν ψηφιστεί, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην Ελευθεροτυπία.

Την ανησυχία του για πιθανή ενσωμάτωση στη νομοθεσία της ευρωπαϊκής οδηγίας, που -όπως λέει- έχει στόχο την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, εκφράζει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μέσω του Έθνους, προσθέτοντας πως ο ρατσισμός και ο ναζισμός δεν αντιμετωπίζονται από ένα σύστημα που γεννά τέτοια αντιδραστικά φαινόμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα