Κόντρα για τα αθλητικά έργα στην Πάτρα μεταξύ Δήμου και Γ.Γ. Αθλητισμού

16:43 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πυρά» αντηλλάγησαν μεταξύ το Δήμου Πατρέων και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, για την κατάσταση των αθλητικών χώρων στην Πάτρα. Προηγήθηκε σχόλιο του κ. Συναδινού και ακολούθησε απάντηση της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πατρέων αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού, κ. Συναδινός, μάλλον νομίζει ότι ο ρόλος του είναι να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων. Διαφορετικά

δεν μπορεί να εξηγηθεί ότι, για πολλοστή φορά, πέρασε από την πόλη μας, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συνάντηση με την Δημοτική Αρχή ώστε να ενημερωθεί για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει στο ζήτημα του Αθλητισμού – κάτι το οποίο αναγνωρίζει ο πατραϊκός λαός – και με την ευκαιρία να μας πει πότε θα υλοποιήσει η κυβέρνησή του αυτό που υποσχέθηκε τον Φλεβάρη του 2015, δηλαδή την αποκατάσταση του κατεστραμμένου κολυμβητηρίου της Αγυιάς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι γύρω του.

Επειδή δεν τον θεωρούμε αγενή, πιστεύουμε ότι απλά ντρέπεται που σε μια πόλη 300.000 κατοίκων πάει και έρχεται, κάθε φορά με πλήθος υποσχέσεων και συζητά για το γήπεδο των Προσφυγικών που για 10 χρόνια φτιάχνεται.

Αναρωτήθηκε ο κ. Γενικός, εκεί που καθόταν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και παρακολουθούσε τους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Ανδρών και Γυναικών, που στέφθηκαν με επιτυχία, ποιοι το έχουν σ’ αυτό το λειτουργικό επίπεδο; Αισθάνεται περήφανος με τη θέση που κατέχει, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή για την συντήρησή του; Αισθάνεται περήφανος που από τον Φλεβάρη του 2015 δεν έγινε τίποτα;

Αν θεωρεί τη Δημοτική Αρχή υπεύθυνη, γιατί τότε με την παρότρυνση της κυβέρνησης, ενθαρρύνεται η Πάτρα ν’ αναλάβει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019;
Ας πάει σε κανένα σχολείο να δει που γυμνάζονται τα παιδιά, να δει τα Δημοτικά κτίρια, να μας πει τι χρηματοδότηση έδωσε η κυβέρνησή του για όλα αυτά στην Πάτρα.

Αν αποφάσισε να φύγει από Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και θέλει να γίνει υπεύθυνος καθαριότητας τον περιμένουμε να μας πει πως θα λύσει τα προβλήματα, όταν η κυβέρνησή του απολύει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, απαγορεύει τις προσλήψεις, χωρίς χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την απάντηση θα την πάρει την Κυριακή 25 Ιούνη από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Ο λαός δεν βυζαίνει το δάχτυλό του, γνωρίζει τα πάντα».

O Δήμος Πατρέων έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το κολυμβητήριο της Αγυιάς όπως αυτό ήταν πριν καθαριστεί από συνεργείο του Δήμου.

Aπό την πλευρά του ο κ. Συναδινός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το ακόλουθο σχόλιο, που προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Πατρέων: «Kαλές οι πορείες διαμαρτυρίας στις εθνικές οδούς της Πάτρας, αλλά…

Με αφορμή την παρουσία μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στη Πάτρα, πέρασα με μέλη της απερχόμενης διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας από το γήπεδο των Προσφυγικών, μια αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο μικροκομματικής κριτικής και από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Οι εικόνες λοιπόν λένε περισσότερα από οποιεσδήποτε ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

Είδα: Ένα εργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΓΓΑ σε εξέλιξη (με διάφορα τεχνικά προβλήματα, αλλά σύντομα παραδίδεται και θα αποτελεί ανάσα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό) και ένα περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, που είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής, κανονικό σκουπιδότοπο, με επικίνδυνα πεζοδρόμια και άλλες ομορφιές στο κέντρο μιας γειτονιάς.
Φαντάζομαι αυτά δεν τα είπαν στον ΓΓ του «Κόμματος» που επισκέφθηκε την Πάτρα…».

Eπίσης ο κ. Συναδινός δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το χώρο γύρω από το γήπεδο των Προσφυγικών.

Σχετικές ειδήσεις:
Δήμος Πατρέων: Ανάδειξη & ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού – Συνέντευξη του Τ. Πετρόπουλου στο ert.gr

Η πρώτη Δημοτική πίστα Pump Track στην Ελλάδα από το Δήμο Πατρέων

Το έργο του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας «Ιάσων» και οι παρεμβάσεις του Δήμου στην πλαζ – Το ert.gr στην Αχαΐα

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα των Διεθνών Παιδικών Αγώνων

Έργο – ανάσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πάτρας

Αντίστροφη μέτρηση για το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα