Κομοτηνή:Τα «δελφίνια» της Ροδόπης

12:04 28/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζητούμενο η σωστή, χωρίς κινδύνους, κολύμβηση στη χώρα μας. 34 πνιγμοί, μέχρι τώρα, στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης επιβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες δεν τα πάνε καλά με το κολύμπι, τουλάχιστον όχι τόσο καλά, όσο θα έπρεπε… Ο Αλέξανδρος Μπεκιάρης, προπονητής στην Ναυταθλητική Ένωση της Ροδόπης, μια Ένωση με 250 αθλητές κι όχι μόνο, σημειώνει πως έχουν γίνει βήματα με την παρουσία ναυαγοσωστικών παρατηρητηρίων, ωστόσο, χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά.

« Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας μπορεί οι δήμοι στη χώρα μας να μην μπορούν να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες.

Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ο κάθε ένας από εμάς, είναι να τηρήσουμε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, 2,5 ώρες από το τελευταίο γεύμα και μετά μπαίνουμε στην θάλασσα, πρέπει να κολυμπάμε παράλληλα κι όχι κατακόρυφα στην ακτή» δηλώνει ο κος Μπεκιάρης σημειώνοντας πως: “Αυτοί που συνήθως πνίγονται είναι αυτοί που θεωρούν ότι ξέρουν καλό κολύμπι, ανοίγονται στα βαθιά και στην επιστροφή, αν τους τύχει κάτι, δεν έχουν δύναμη να τα καταφέρουν, να γυρίσουν πίσω. Είναι κρίμα στην Ελλάδα να έχουμε πνιγμούς. Θέλει πολύ καλή οργάνωση από την πολιτεία για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό».

Μια Ένωση με πολλά ρεκόρ

Από τους κόλπους της Ένωσης δεν λείπουν και οι αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως ο Νίκος Γιαννόπουλος, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, από την Αθήνα και φοιτητής του Δ.Π.Θ. «Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κομοτηνή ήταν πρώτη μου επιλογή, και δεν έχω απογοητευτεί. Είναι το ιδανικό μέρος να συνδυάσει κάποιος τις σπουδές του με τον αθλητισμό» δηλώνει ο αθλητής που πέτυχε την 4η θέση στους βαλκανικούς αγώνες του 2014 και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει, «όσο θα με κρατούν τα πόδια και τα χέρια μου».

«Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς αθλητές, αλλά απουσιάζει ο σχεδιασμός, η οργάνωση και χάνονται ταλέντα. Πρέπει να δίνεται μια προοπτική στον αθλητή για να συνεχίσει τις προσπάθειες του» δηλώνει ο κος Μπεκιάρης.

Μοντέλο συνεργασίας στην Κομοτηνή

Το μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Κομοτηνής με το Δ.Π.Θ. και την Ένωση δίνει την ευκαιρία στην Ένωση να υλοποιεί προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πανελλήνια πρωταθλήματα οι αθλητές της Ένωσης είχαν πολύ καλή παρουσία με ρεκόρ ατομικά και μετάλλια . Οι εγγραφές για την νέα χρονιά ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2531 302230.
Φώτο:Νίκος Γιαννόπουλος Αλέξανδρος Μπεκιάρης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα