Κομοτηνή:Στροφή της Παπαστράτος σε λιγότερο επιβλαβή καπνικά προϊόντα

14:39 24/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα νέο προϊόν με το όνομα IQOS λανσάρει η Παπαστράτος της Φίλιπ Μόρις σε 25 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!
Πρόκειται για στροφή της εταιρείας σε καπνικά προϊόντα χωρίς καύση, που θεωρούνται ως λιγότερο επιβλαβή στον ανθρώπινο οργανισμό.


Σύμφωνα με τον Δ/ντη Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας, Αλέξανδρο Χατζόπουλο, ο οποίος παρουσίασε χθες το μεσημέρι το νέο προϊόν στην Κομοτηνή, ενώ το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος IQOS στην αγορά της πόλης.
«Στόχος μας δεν είναι η αύξηση των καπνιστών, αλλά η ώθησή τους σε λιγότερο επιβλαβείς συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα με καύση, καθώς με την καύση και τις υψηλές θερμοκρασίες, παράγονται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα, ουσίες υπεύθυνες για σοβαρές ασθένειες», τόνισε κατά την παρουσίαση του προϊόντος ο κ. Χατζόπουλος.
Σε ότι αφορά το κόστος του μηχανισμού που στηρίζεται το νέο προϊόν IQOS, οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν πως είναι κοντά με το κόστος των πακέτων τσιγάρων.
Η ΦΙλιπ Μόρις έχει δεσμευθεί με συμφωνία με την Ελληνική Πολιτείας για την απορρόφηση άνω του 50% της ποσότητας των καπνών Ανατολικού τύπου-Μπασμάς- που παράγεται στη Θράκη και Κατερίνης μέχρι το 2018.
Δεν είναι τυχαίο πως στο μεγάλο μείγμα που φτιάχνονται τα τσιγάρα, αλλά και οι νέοι τύποι καπνίσματος χωρίς καύση, είναι απαραίτητη η παρουσία των καπνών Ανατολικού τύπου και Κατερίνης, καθώς αυτά αρωματίζουν το μείγμα.

ΥΓ: Καλό θα είναι αυτό να το συνειδητοποιήσουν και οι καπνοπαραγωγοί, πως παράγουν ένα προϊόν διαμάντι και να οργανωθούν διεκδικώντας καλύτερες τιμές και όχι παρακαλώντας τους εμπόρους να πάρουν το-διαμάντι- προϊόν τους….

Keywords
Τυχαία Θέματα