Κομοτηνή: Στο πλευρό των ηλικιωμένων

20:11 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βασιλική Σίδερη 4ετής φοιτήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης μαζί με τις συμφοιτήτριες της, όλες ασκούμενες στην Κοινωνική Εργασία, κάνουν την πρακτική τους στο Γηροκομείο Κομοτηνής. Καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους τρόφιμους της Μονάδας και το προσωπικό. «Εκτελούμε αρμοδιότητες κοινωνικής εργασίας, ό,τι θα έκανε ένας κοινωνικός λειτουργός σε έναν τέτοιο χώρο.» δηλώνει η Βασιλική και σημειώνει πως παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης των ηλικιωμένων, ενθάρρυνσης, προσαρμογής ειδικά σε εκείνους που πρόσφατα εισήχθησαν στην Μονάδα.»

«Μοιράζονται ιστορίες και γεγονότα από τη ζωή τους.

Είναι τελείως διαφορετικά τα χρόνια που έζησαν σε σχέση με τις δικές μας γενιές. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι είναι κουρασμένοι, άρρωστοι ταλαιπωρούνται αλλά εμείς προσπαθούμε πολύ να τους στηρίξουμε» αποκαλύπτει η Βασιλική που χάρη στη γνωριμία μαζί τους βλέπει την Τρίτη ηλικία με άλλη ματιά.

Τι θα λέγατε σ΄αυτούς ανθρώπους; την ρωτάμε για να την ακούσουμε να απαντά. «Να μην τα παρατάνε γιατί κάθε ηλικία έχει και τα καλά της και τα κακά της. Συνήθως όταν μεγαλώνουν οι άνθρωποι τα παρατάνε, έχουν μια διάθεση ματαιώσης. Δεν πρέπει όμως. Σίγουρα κάτι θα πάρουν μέσα από τη δραστηριότητα και τη συμμετοχή

Όσον αφορά στις συνθήκες που συνάντησε εκείνη και οι συμφοιτήτριες της διαβαίνοντας το κατώφλι της Μονάδας Φροντίδας Ηληκιωμένων απαντά «Αν δεις το κλίμα, τον χώρο, το προσωπικό θα δεις ότι είναι καλύτερα από ό,τι περίμενες. Είναι καλύτερα να μπορείς να είσαι κάπου με παρέα που θα σε φροντίζουν , παρά μόνος και να μην μπορείς να εξυπηρετηθείς. Φροντίδα, φαγητό, προσοχή, αυτό βρίσκουν ερχόμενοι εδώ, δεν είναι ούτε φυλακή ούτε πλήξη.» τονίζει σπευδοντας να προσθέσει «Πάντα και παντού βέβαια χρειάζεται η βελτίωση.»
Φώτο:Η Βασιλική Σίδερη με τις συμφοίτητρίες της Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα