Κομοτηνή: Πολιτιστική – γευστική «απόβαση» στην Κρήτη

18:11 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 90 συνολικά Θρακιώτες θα βρεθούν στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα «μεταφέροντας» και προβάλλοντας γεύσεις, χορούς και παράδοση της Θράκης. Συνολικά 26 επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή στηρίζουν τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης και «ανοίγουν τα πανιά τους» για το Ηράκλειο Κρήτης.

«Ήταν

ένα κάλεσμα του Συλλόγου θρακών Κρήτης και των αρχών του νησιού το οποίο δεν μπορούσαμε να το αγνοήσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανέστης Βαφειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα σημειώνει ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα η Δημοτική Επιχείρηση ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε., το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμο Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού – ΔΚΕΠΠΑΚ.

Ξεχωριστή είναι συμμετοχή του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, που αναλαμβάνει να παρουσιάσει την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Θράκης. Οι χορευτές του Συλλόγου θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, στα «Αλικαρνάσσια». Οι τυχεροί της βραδιάς θα είναι όσοι σπεύσουν να γευτούν τις λιχουδιές της Ροδόπης:λουκούμια, στραγάλια, ζυμαρικά θρακιώτικα, να πιουν καφέ ή ούζο και να ζήσουν κι άλλες εκπλήξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα