Κομοτηνή:Ο Πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης και στα Κυκλαδονήσια

11:09 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δράσεων, στην οποία θα συμμετέχουν οι παραγωγικοί φορείς και η Αυτοδιοίκηση και με το σύνθημα: Πρωτογενής Τομέας Μοχλός Ανάπτυξης για τα Μικρά Κυκλαδονήσια, σχεδίασε μετά από διαβουλεύσεις και ζυμώσεις η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η αναζωογόνηση των μικρών Κυκλαδονήσων, μέσω της Γεωργίας, της Μελισσοκομίας και της Κτηνοτροφίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η επιστροφή των νέων και η μη ερημοποίηση των νησιών,

με τη διατήρηση της παραδοσιακής γαστρονομίας και των εθίμων, παρατάσσοντας έτσι και την τουριστική περίοδο έτι περαιτέρω.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε δύο νησιά στα οποία θα γίνει Κτηνοτροφικό πάρκο, Τυροκομείο, Συσκευαστήριο, δομές παραγωγής ζωοτροφών επι τόπου, μέσω υδροπονίας, πλωτό σφαγείο και προικοδότηση σε κάθε νησί 500 κεφάλια ζώων.
Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες θα ξεκινήσουν με Φράγκόσυκο, κάππαρη και Λαθούρι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Πασχάλη Συρίγο, το εν λόγω πρόγραμμα που θα τρέξει στα μικρά Κυκλαδονήσια είναι από εθνικούς πόρους και θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ενώ μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να επιλεγούν τα δύο νησιά-πιλότοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα